• office@smeprojects.ro
  • Piata Walter Maracineanu, nr. 1-3, etaj 1, Sector 1, București

CNIPMMR implementeaza in perioada septembrie 2017 – august 2020 proiectul Diaspora ReSTART in parteneriat cu ADR Nord-Est, Fundatia C.A.E.S.A.R., Metodo Estudios Consultores si Global Commercium Development.

Proiectul are drept obiectiv incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei de catre romanii din Diaspora.

Astfel, cetatenii romani care au domiciliul sau rezidenta in strainatate de minim 12 luni si doresc sa isi infiinteze afaceri in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest si Sud-Vest Oltenia) pot accesa ajutorul financiar nerambursabil in valoare maxima de 178.120 lei (echivalentul a 40.000 Euro la momentul depunerii proiectului), pot beneficia de programe de formare antreprenoriala si de sprijin pentru infiintarea afacerilor. In cadrul fiecarei intreprinderi infiintate care va beneficia de ajutor financiar nerambursabil vor fi create cate cel putin 2 locuri de munca.

Acordarea ajutorului nerambursabil se va face in doua transe:

1. O transa initiala de maximum 75% din valoarea sprijinului financiar nerambursabil aprobat in cadrul planului de afaceri si contractului de subventie incheiat;

2. Transa finala, reprezentand diferenta pana la valoarea totala a sprijinului financiar nerambursabil, dupa ce beneficiarul face dovada ca a realizat venituri de minimum 30% din valoarea transei initiale.

In cadrul proiectului Diaspora ReSTART, vor fi finantate 60 de noi afaceri si create minimum 120 de locuri de munca.

Studiezi sau lucrezi in strainatate si vrei sa te intorci in Romania sa iti deschizi propria afacere?

Acum ai oportunitatea de a-ti valorifica cunostintele si experienta dobandite in strainatate. Noi iti oferim resursele si informatiile necesare prin participarea la programe de formare antreprenoriala, suport pentru infiintarea afacerii si finantarea acesteia. Te invitam sa ne contactezi la urmatoarele adrese de e-mail: office@smeprojects.ro sau stefan.corcodel@smeprojects.ro!

Add Your Comments

Icon

Your email address will not be published. Required fields are marked *